Systeeminen konstellaatio

Palautetta:

”Kiitos lauantaista! Kaikkien aikojen ensimmäinen perhekonstellaationi,  ja olihan aika huikea kokemus! Vuosia olen työstänyt erilaisia juttuja itsekseni ja itselleni, ja tuntuu kuin kokonaisuuteen olisi tullut uusi, merkittävä, laajempi näkökulma. Haluan oppia lisää! Pidin kovasti tavasta, jolla konstellaatiota fasilitoit ja tunsin olevani varmoissa käsissä.”

”Ystäväni suositteli tätä sinun työpajaasi. Olipa se uskomattoman syvä ja mukaansatempaava. Tiedän olevani hyvin intuitiivinen, mutta oli yllättävää samaistua niin fyysisesti ko. ihmisten elämään. Päivä auttoi ymmärtämään Pirkko Siltalan käyttämää termiä: taakkasiirtymät sukupolvelta toiselle. Ja tämä menetelmä tuo hyvin esiin niitä kaikkia kannettuja traumoja, joita kollektiivisesti kannamme.”

”Kiitos mahtavasta perhekonstellaatiotyöpajasta koulussamme. Oli ilo tutustua ja olimme kovin onnellisia siitä, että polkumme kohtasivat. Opiskelijat olivat myös todella tyytyväisiä ja sinua kyllä hehkutettiin moneen otteeseen.” – Enkelten Koulu työpaja: 17.-18.5.

 

Perhekonstellaation avulla nousee näkyväksi systeemiset (perhe/sukusysteemit) teemat ja traumat joihin on usein mahdotonta päästä käsiksi millään muulla tavalla, mutta jotka toimivat tukoksina elämässämme. Elämä ei jostakin syystä virtaa, olemme jollakin kummallisella tavalla jumissa vaikka olisimmekin työskennelleet itsemme kanssa jo pitkään. Konstellaation avulla voimme myös lakata kantamasta taakkoja jotka eivät meille enää kuulu, ja vapautua elämän virtaan ja rakkauteen.

Itse konstellaatiotyöskentely on ihan ”klassista” itseään, mutta kohtelen tapahtumaa enemmän seremoniallisesti, mm kutsuen esivanhemmat paikalle rummun kanssa. Kutsun osallistuja myös tietoisemmin ottamaan mukaan intention olla kollektiivisen perintömme parantamisen palveluksessa, ei ainoastaan oman itsensä.

Omalla matkallani perhe/systeemisellä konstellaatiolla on ollut radikaali merkitys ja rooli. Ja on edelleen. Jatkuvasti se avaa minulle uusia, syvempiä näkymiä, auttaa ymmärtämään elämää laajemmasta ja samalla syvemmästä perspektiivistä. Opimme jollakin tavalla solutasolla kuinka yhtä kaikki on, olemme osa yhtä suurta elämän tanssia.

 

Tervetuloa!

Kyselyt ja ilmoittautuminen:

kaisa@kaisapeltola.fi
0504802489

Systeeminen konstellaatio

Lähde: Jani Roman – Systeeminen konstellaatio. Ihmisyhteisöjen näkymättömät voimat, 2016

Bert Hellinger (s. 1925) kehitti fenomenologiseen psykologiaan sekä henkilökohtaisiin kokemuksiin ja useiden eri terapiamuotojen opiskeluun pohjautuen menetelmän, jolle hän antoi nimeksi perhekonstellaatio(Familienaufstellung, Family Constellation). Siitä syntyi terapiamuoto, jonka avulla kyettiin ikään kuin avaamaan ikkuna ihmissuhteiden näkymättömään kenttään ja näkemään sellaista, mitä aiemmin ei ollut nähtu eikä tiedostettu. Systeemiset yhteydet tulivat esille, eikä vain tässä hetkessä, vaan myös yli sukupolvien. Perhekonstellaatio on 90-luvulta tähän päivään yksi nopeimmin levinnyt terapiamuoto maailmassa. Sen avulla monet ovat kokeneet saavansa apua ja oivalluksia tavalla, jota eivät ole saaneet perinteisestä terapiasta. Hellinger onkin todennut, että suurin osa ongelmistamme johtuu systeemisistä syistä, eivätkö ole vain yksilön omia ongelmia.

Pian huomattiin, että Hellingerin oivallukset sopivat kaikenlaisiin systeemeihin, ei vain perheisiin ja sukusysteemeihin, ja on aivan ainutlaatuinen menetelmä tutkia ja tukea minkä tahansa systeemin hyvinvointia löytämällä ratkaisuita tärkeisiin kysymyksiin.

 

Systeemistä konstellaatiota voidaan jaotella kolmeen muotoon:

Perhekonstellaatio, joka on terapiaa

Organisaatiokonstellaatio, joka auttaa organisaatioita ja niissä olevia ihmisiä kehittämään toimintaansa

Yhteiskunnalliset konstellatiot, jotka auttavat ymmärtämään suurempia ilmiöitä ja voimia.

Metodi pääprinsiippeineen on sama, erot ovat käyttötavassa ja konteksteissa.

 

Tilaa uutiskirje

Tietoa valmennuksistani ja blogikirjoitukseni suoraan sähköpostiisi.