Häpeän Alkemia

Lue blogikirjoitukseni Hidasta Elämää sivustolla:

Häpeän Alkemia -kurssilaisen blogikirjoituksen häpeästä voit  lukea täältä

 

Häpeä-ohjelma Yle Puheessa, minun haastatteluni toisella puolikkaalla. Kuuntele täältä.

 

Tulevat kurssit:

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: kaisa@kaisapeltola.fi / 050 480 2489

25.-27.5.

Häpeän Alkemia – viikonloppuintensiivi naisille

Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki

Hinta: 270€ (sis Alv24% )

Osta kurssi täältä

Häpeä on sinun ja kukoistuksesi välissä, sinun ja sen, mikä sinussa on luonnollista, mutta ei ole vielä päässyt esiin, välissä. Enemmän kuin tunne, häpeä on hyvin kehollinen dissosiaatio-ja välttelyohjelmisto, ja työskentely onkin hyvin kehollista.

Viikonloppukurssilla on mahdollisuus syventyä rauhassa, ajan kanssa prosessiin, joka johtaa haavoittuvuuden ja pelon kohtaamisen kautta omaan alkuvoimaan ja uskallukseen astua esiin omana itsenään. Läheisyyden pelosta avoimuuteen ja rohkeuteen kohdata toinen ihminen juuri sellaisena kuin on.

Viikonloppukurssi antaa tilaa kaikelle sille mitä häpeän jähmettävän verhon takaa alkaa nousta pintaan – syvään suruun, pelkoon, raivoon. Alkuvoimaan. Pyhyyteen ja armoon. Matka on jokaiselle hyvin henkilökohtainen ja yksilöllinen, mutta ryhmän tuki on aivan keskeinen juuri häpeätyöskentelyssä, sillä häpeä haluaa eristää meidät muista. Ohjaamiseni lähtökohtana on turvallisuus ja myötätuntoinen kannattelu – vain silloin keho avautuu, kun se kokee olevansa turvassa.

Teemme erilaisia harjoitteita, jakamista pareittain / pienryhmissä (inquiry) sekä kevyitä TRE-harjoituksia sekä integroivia meditaatioita. Käytän shamaanirumpua, joka resonoi vahvasti kehon oman sykkeen kanssa sitä vahvistaen ja kehoa harmonisoiden.

Perjantaina pereyhdymme aiheesseen yleisemmällä tasolla
Lauantain teemana on haavoittuvuuden häpeä, läheisyyden ja antautumisen pelko, äitisuhde.
Sunnuntaina oman voiman esiin nosto, irroittautuminen patriarkaatin kahleista, isäsuhde.

Kurssin myötä
– Ymmärrät miten häpeä toimii yleisellä tasolla
– Ymmärrät häpeän kollektiivisuuden: puhumme koko kansan syvästä traumasta
– Ymmärrät miten häpeän kanssa työskentellään
– Olet itse saanut kosketuksen juuri sinun omaan, ainutlaatuiseen häpeääsi ja miten se ilmenee sinussa ja kehossasi – ja ymmärrät miten olet sen perinut sukupolvien ketjussa
– Ymmärrät miten häpeä vaikuttaa kiintymyssuhteissasi
– Ymmärrät miten häpeä estää sinua olemaan aidosti itsenäinen
– Olet vapautunut aimo annoksesta häpeää ja saanut kokea miltä tämä vapautuminen tuntuu; vaikka kokisit häpeää, et enää ole sen vanki
– Kurssin yhteisen jaetun kokemusen myötä ymmärrät myös, kuinka voimakkaasti se vaikuttaa ilmapiiriin – pystyt tunnistamaan häpeää ihan eri tavalla myös omassa arjessasi ja erilaisissa tilanteissa
– Olet saanut maistaa häpeän paradoksaalisuutta: häpeä on totuuden palveuksessa – kun uskallat seurata häpeääsi, huomaat että se onkin portti omaan, ainutlaatuiseen, syvimpään luontoosi

Hinta 270€ (sis Alv24%)

Perjantai 18.30 – 21
Lauantai 10 – 19
Sunnuntai 9 – 16

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

– – – –

Häpeän Alkemia – vain naisille

(Ei kursseja kalenterissa juuri nyt)

Häpeä eristää meidät yksinäisyyteen ja estää meitä elämästä itsemme  näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Häpeästä vapautuminen on matka haavoittuvuuden ja pelon kautta luottamukseen, herkkyyteen, omaan alkuvoimaan ja itsenäisyyteen. Uskallat vihdoinkin kohdata muut ja maailman omana luonnollisena itsenäsi.

Häpeä on siitä erityinen tunne että se ei ole luonnosta, vaan on ihmiskunnan itsensä aiheuttamaa – häpeää on siellä missä olemme eriytyneet siitä mikä on luonnollista. Varsinkin meitä naisia on häpäisty kautta vuosituhansien – kehoamme, seksuaalisuuttamme, herkkyyttämme, voimaamme …

Tervetuloa vapauttamaan häpeää ja vastaanottamaan kaikkea sitä mitä sen alta nousee, luottamuksellisessa ja turvallisessa ohjauksessa, naisten kesken.

Päivän aikana

  • opit ymmärtämään häpeän salakavalan dynamiikan ja sen kuinka juuri sinun ”häpeäohjelmistosi” toimii
  • Ymmärrät toisaalta häpeän kollektiivisuuden ja kuinka se periytyy
  • Ymmärrät ja koet häpeän kehollisuuden
  • Opit kuinka häpeän kanssa työskennellään ja saat ensimmäisiä kokemuksia siitä
  • Metodeina käytän mm inquirya, aktiivimeditaatioita, shamaanirumpumatkaa

Häpeän Alkemia – vain miehille

(Ei kursseja kalenterissa juuri nyt)

 

Häpeä on paljon enemmän kuin pelkkä ikävä tunne – se on hyvin kokonaisvaltainen ja kehollinen ”dissosiaatio-ohjelmisto”, joka estää meitä kohtaamasta totuutta ja todellisuutta. Häpeän Alkemia peruskurssilla opit ymmärtämään miten oma häpeä-ohjelmistosi toimii ja vaikuttaa, ja kuinka siitä vapaudutaan.

Ensimmäinen miehille vetämäni kurssi oli vaikuttava kokemus, jonka perusteella heiman päivitän tätä kurssia parhaalla tavalla miehiä tukevaksi.

Tämä prosessi nostaa esiin kunkin osallistujan oman häpeän, juuri sellaisena kuin se kullakin ilmenee. Luon turvallisen tilan, jossa miehet voivat jakaa kokemuksiaan.

Toivon että kurssille tulisi myös miehiä, jotka tavalla tai toisella työskentelevät ihmisten kanssa. Tässä ryhmätyöskentelyssä oppii paljon häpeästä yleensä, ei ainoastaan omalta kohdaltaan – vaikkakin juuri se oma kokemus on tärkein avain siihen, että ymmärtää häpeän.

Lämpimästi tervetuloa mukaan.
Otan ryhmään vain max 12 osallistujaa.

Päivän aikana

Opit ymmärtämään häpeän salakavalan dynamiikan sekä kokemaan kuinka juuri sinun häpeäsi toimii. Ymmärrät toisaalta häpeän kollektiivisuuden eli sen kuinka häpeä on paljolti perittyä – sekä kuinka se ilmenee syvällä kehossa.
Opit kuinka häpeästä vapaudutaan, kuinka sen kanssa työskennellään, ja saat ensimmäisiä syviä kokemuksia miltä tämä vapatuminen tuntuu.
Harjoitusten metodina mm. inquiry, aktiivimeditaatio, shamaanirumpumatka

– –

Häpeän Alkemia: 3 askelta vapauteen

(Ei kursseja kalenterissa juuri nyt)

Tämä kolmen työpajan kokonaisuus tarjoaa perusteellisen prosessin elämää rajoittavan häpeän vapautumiseen – matkan haavoittuvuuden ja pelon kautta luottamukseen, herkkyyteen, omaan voimaan ja itsenäisyyteen. Uskallat vihdoinkin kohdata muut ja maailman omana itsenäsi!  Vain naisille.

1) Häpeän ymmärtäminen ja kohtaaminen

– Häpeän dynamiikka
– Häpeä kehossa
– Miten oma häpeä toimii
– Häpeä ja kontrolli

Opit ymmärtämään häpeän salakavalan dynamiikan sekä kokemaan kuinka juuri sinun häpeäsi toimii. Ymmärrät toisaalta häpeän kollektiivisuuden eli sen kuinka häpeä on paljolti perittyä – sekä kuinka se ilmenee syvällä kehossa.
Opit kuinka häpeän kanssa työskennellään, ja saat ensimmäisiä syviä kokemuksia miltä tämä vapatuminen tuntuu.
Harjoitusten metodina mm. inquiry, aktiivimeditaatio, shamaanirumpumatka, konstellatioharjoitus

– – –

2) Antautuminen: Elämä kantaa silloinkin kun olemme hauraita ja tarvitsevia

Aina ei tarvitseä pärjätä! Oman haavoittuvuuden ja epätäydellisyyden kohtaaminen on avain herkkyyteen, autenttisuuteen ja aitoon yhteyteen

– Kannattelu ja nähdyksi tuleminen
– Muiden miellyttämisestä omien tarpeiden ja tarvitsevuuden hyväksymiseen

Tämän työpajan aikana kohtaamme varhaisen lapsuuden kokemuksiamme. Teemme lempeitä mutta syviä harjoituksia, joissa on mahdollista päästää irti syvistä jännityksista kehossa ja saada uuden kokemuksen siitä että voikin tulla kannatelluksi ja nähdyksi.

– – –

3) Itsensä pienentämisestä omaan voimaan ja kukoistukseen

Kun olemme ensin kohdanneet haurautemme ja haavoittuvuutemme, pääsemme myös yhteyteen todelliseen voimaamme. Erityisesti naisille suurimmat pelot ja häpeä liittyy todellisen voimamme ilmentämiseen. Voinko olla näin paljon? Saanko olla näin paljon? Kateus ja kateuden pelko on yllättävän voimakas este erityisesti naisilla ja liittyy häpeään.

Teemme erilaisia harjoituksia ja aktiivimeditaatioita, jotka avaavat kehoa omalle elinvoimaisuudelle.
Tässä kolmannessa työpajassa käsitellään myös niitä asioita, mitä ryhmäläisille on noussut häpeätyöskentelyn myötä ja annan työkaluja kuinka toimia arjessa tämän prosessin jälkeen.

Tervetuloa kohtaamaan ja vapauttamaan häpeää ja vastaanottamaan kaikkea sitä mitä sen alta nousee luottamuksellisessa ja turvallisessa ohjauksessa, naisten kesken.

Kolmen työpajan hinta yhteensä:

Hinta  220€ (sis Alv24%/ yrityksille +alv).

 

Lisää häpeästä:

Häpeän kohtaaminen avaa tien pimeydestä valoon, erillisyydestä yhteyteen. Häpeä on portti kaikkein pyhimpään sinussa.

Häpeä estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Joskus häpeän myrkky on mennyt niin syvälle systeemiimme, että emme ainoastaan häpeä tekojamme tai ominaisuuksiamme, vaan itseämme kokonaisuudessaan. Meillä on häpeäidentiteetti. Häpeästä kumpuaa myös kateus, narsisimi, alistaminen ja alistuminen. Addiktiot. Läheisyyden pelko. Syvä kaipuu tulla nähdyksi – samalla paljastumisen lamaannuttava kauhu. Häpeä saa meidät käyttäymään tavalla jota emme itsekään ymmärrä. Suuri ongelma ja paradoksi on se, että emme tunnista omaa häpeäämme – sillä suurin on häpeän häpeä.

Mutta jos olemme valmiita katsomaan häpeää silmästä silmään, askel askeleelta kohtaamaan ja kokemaan sisäisen häpeämme, paljastamaan sen – ensin itsellemme, sitten muille, emme ainoistaan vapaudu tästä myrkystä, vaan löydämme sen, mikä on kaikein herkintä ja viattominta meissä. Häpeä johdattaa meidät kaikkein pyhimpääme. Syvimmillään häpeästä vapautumisen tunne voi olla pyhä kokemus. Se pohjaton aukko sisällämme jonka luulimme olevan mustaa täyttyykin valolla. On kuin vapautuisimme puristavista kahleista ja astumme ensi kertaa elämään ja hengittämään täysin palkein. Lakkaamme pyytämästä lupaa olemassaolollemme ja kukoistuksellemme muilta.

Häpeän dynamiikka on salakavala, sillä mielemme dissosioi, estää meitä olemasta yhteydessä sisällemme vellovaan häpeän tunteeseen. Emme pääse käsiksi kokemaan mitään minkä häpeä verhoaa. Kompensoimme sitä erilaisin tavoin ja rakennamme kiiltävää kilpeä ja täydellistä minää sen suojaksi. Häpeää ylläpitää häpeäsysteemit – perheen, suvun, yhteiskunnan sanattomat dynamiikat. Koska sitä on niin vaikea kohdata, se siirtyy hiljaisesti sukupolvelta toiselle. Viaton lapsi kasvaa häpeään ja lopulta se muodostuu sisäiseksi identiteetiksi, joka ruokkii itse itseään. Suomalainessa psyykkessä on syvä häpeän varjo, joka vaikuttaa ei ainoastaan perheissä vaan myös organisaatioissa salakavalasti myrkyttäen ilmapiirin ja estäen ihmisiä olemasta omia itseään.

Häpeän ymmärtäminen on keskeinen kyvykkyys myös johtajilla, jotta he voivat johtaa yritystensä ja tiimiensä ilmapiiriä häpeävapaaksi, tunnistaen ne hiljaiset dynamiikat joilla häpeän myrkky yhteisöissä toimii. Kun ymmärrämme häpeää, ymmärrämme jotakin todella syvällistä ihmisen olemuksesta

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna