Häpeän Alkemia

Lue blogikirjoitukseni Hidasta Elämää sivustolla:

Muita kirjoituksia ja haastatteluita:

Häpeä-ohjelma Yle Puheessa, minun haastatteluni toisella puolikkaalla. Kuuntele täältä.

Häpeän Alkemia – radikaali matka omaan luontoosi ja pyhyyteesi

Tulevat kurssit:

Ilmoittaudut myös suoraan ja vahvistat paikkasi maksamalla kurssimaksun ao linkistä verkkokauppaani (Holvi).

 

Häpeän Alkemia Peruskurssi – vain naisille

7.-8.3.2020 Helsinki

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43

Hinta:290 € (sis Alv24%)

Häpeän ymmärtäminen ja kohtaaminen

– Häpeän dynamiikka
– Häpeä kehossa
– Miten oma häpeä toimii
– Häpeä ja kontrolli

Opit ymmärtämään häpeän salakavalan dynamiikan sekä kokemaan kuinka juuri sinun häpeäsi toimii. Ymmärrät toisaalta häpeän kollektiivisuuden eli sen kuinka häpeä on paljolti perittyä – sekä kuinka se ilmenee syvällä kehossa.
Opit kuinka häpeän kanssa työskennellään, ja saat ensimmäisiä syviä kokemuksia miltä tämä vapatuminen tuntuu.
Harjoitusten metodina mm. inquiry, aktiivimeditaatio, shamaanirumpumatka, konstellaatioharjoitus

Facebook /tapahtumalinkki https://www.facebook.com/events/581890339031926/

Häpeän Alkemia osa 2 – Äitisuhde & Antautuminen

4.-5.4.2020 Helsinki

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43

Hinta:290 € (sis Alv24%)

Ilmoittautumismaksu 70€ Täältä

Loppumaksu 220€ Täältä

Elämä kantaa silloinkin kun olemme hauraita ja tarvitsevia

Aina ei tarvitseä pärjätä! Oman haavoittuvuuden ja epätäydellisyyden kohtaaminen on avain herkkyyteen, autenttisuuteen ja aitoon yhteyteen

– Kannattelu ja nähdyksi tuleminen
– Muiden miellyttämisestä omien tarpeiden ja tarvitsevuuden hyväksymiseen

Tämän työpajan aikana kohtaamme varhaisen lapsuuden kokemuksiamme. Teemme lempeitä mutta syviä harjoituksia, joissa on mahdollista päästää irti syvistä jännityksista kehossa ja saada uuden kokemuksen siitä että voikin tulla kannatelluksi ja nähdyksi.

Facebook / tapahtumalinkki

https://www.facebook.com/events/175889600362215/

Häpeän Alkemia osa 3 – Isäsuhde & astuminen omaan voimaan

9.-10.5.2020 Helsinki

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43

Hinta:290 € (sis Alv24%)

Ilmoittautumismaksu 70€ Täältä

Loppumaksu 220€ Täältä

Facebook/tapahtumalinkki: Täältä

Itsensä pienentämisestä omaan voimaan ja kukoistukseen

Kun olemme ensin kohdanneet haurautemme ja haavoittuvuutemme, pääsemme myös yhteyteen todelliseen voimaamme. Erityisesti naisille suurimmat pelot ja häpeä liittyy todellisen voimamme ilmentämiseen. Voinko olla näin paljon? Saanko olla näin paljon? Kateus ja kateuden pelko on yllättävän voimakas este erityisesti naisilla ja liittyy häpeään.

Teemme erilaisia harjoituksia ja aktiivimeditaatioita, jotka avaavat kehoa omalle elinvoimaisuudelle.
Tässä kolmannessa työpajassa käsitellään myös niitä asioita, mitä ryhmäläisille on noussut häpeätyöskentelyn myötä ja annan työkaluja kuinka toimia arjessa tämän prosessin jälkeen.

Tervetuloa kohtaamaan ja vapauttamaan häpeää ja vastaanottamaan kaikkea sitä mitä sen alta nousee luottamuksellisessa ja turvallisessa ohjauksessa, naisten kesken.

Facebook / tapahtumalinkki

 

 

– –

Lisää häpeästä:

Häpeän kohtaaminen avaa tien pimeydestä valoon, erillisyydestä yhteyteen. Häpeä on portti kaikkein pyhimpään sinussa.

Häpeä estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Joskus häpeän myrkky on mennyt niin syvälle systeemiimme, että emme ainoastaan häpeä tekojamme tai ominaisuuksiamme, vaan itseämme kokonaisuudessaan. Meillä on häpeäidentiteetti. Häpeästä kumpuaa myös kateus, narsisimi, alistaminen ja alistuminen. Addiktiot. Läheisyyden pelko. Syvä kaipuu tulla nähdyksi – samalla paljastumisen lamaannuttava kauhu. Häpeä saa meidät käyttäymään tavalla jota emme itsekään ymmärrä. Suuri ongelma ja paradoksi on se, että emme tunnista omaa häpeäämme – sillä suurin on häpeän häpeä.

Mutta jos olemme valmiita katsomaan häpeää silmästä silmään, askel askeleelta kohtaamaan ja kokemaan sisäisen häpeämme, paljastamaan sen – ensin itsellemme, sitten muille, emme ainoistaan vapaudu tästä myrkystä, vaan löydämme sen, mikä on kaikein herkintä ja viattominta meissä. Häpeä johdattaa meidät kaikkein pyhimpääme. Syvimmillään häpeästä vapautumisen tunne voi olla pyhä kokemus. Se pohjaton aukko sisällämme jonka luulimme olevan mustaa täyttyykin valolla. On kuin vapautuisimme puristavista kahleista ja astumme ensi kertaa elämään ja hengittämään täysin palkein. Lakkaamme pyytämästä lupaa olemassaolollemme ja kukoistuksellemme muilta.

Häpeän dynamiikka on salakavala, sillä mielemme dissosioi, estää meitä olemasta yhteydessä sisällemme vellovaan häpeän tunteeseen. Emme pääse käsiksi kokemaan mitään minkä häpeä verhoaa. Kompensoimme sitä erilaisin tavoin ja rakennamme kiiltävää kilpeä ja täydellistä minää sen suojaksi. Häpeää ylläpitää häpeäsysteemit – perheen, suvun, yhteiskunnan sanattomat dynamiikat. Koska sitä on niin vaikea kohdata, se siirtyy hiljaisesti sukupolvelta toiselle. Viaton lapsi kasvaa häpeään ja lopulta se muodostuu sisäiseksi identiteetiksi, joka ruokkii itse itseään. Suomalainessa psyykkessä on syvä häpeän varjo, joka vaikuttaa ei ainoastaan perheissä vaan myös organisaatioissa salakavalasti myrkyttäen ilmapiirin ja estäen ihmisiä olemasta omia itseään.

Häpeän ymmärtäminen on keskeinen kyvykkyys myös johtajilla, jotta he voivat johtaa yritystensä ja tiimiensä ilmapiiriä häpeävapaaksi, tunnistaen ne hiljaiset dynamiikat joilla häpeän myrkky yhteisöissä toimii. Kun ymmärrämme häpeää, ymmärrämme jotakin todella syvällistä ihmisen olemuksesta

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

Tilaa uutiskirje

Tietoa valmennuksistani ja blogikirjoitukseni suoraan sähköpostiisi.